Manifestacije

Gastronomija

Kalinovački kotlić

Kalinovački kotlić je gastronomsko-turistička manifestacija u organizaciji Turističke organizacije opštine Kalinovik

Kotlićijada okuplja udruženja i pojedince koji se nadmeću u kuhanju najboljeg gulaša.Druženje uz dobru gastro ponudu i promociju tradicionalnih jela naših krajeva traje nastavlja se sa biciklistima u divnom prirodnom ambijentu .

Tradicija

Dani koševine Gvozno-Moba-Ozon

Kosidba Moba-Ozon-Gvozno-održava se u organizaciji opštine Kalinovik u julu mjesecu. Učesnici se takmiče u košenju trave ali se nadmeću i u viteškim igrama kao što su bacanje kamena sa ramena, potezanje klipa, navlačenje konopca, skakanje u vreći…

Tradicija-Kultura

Petrovdanske svečanosti

Petrovdanske svečanosti organizuje opština Kalinovik u julu mjesecu. Slava opštine Petrovdan obilježava se tracionalno svake godine 12. jula. Petrovdanske svečanosti počinju manifestacijama: Memorijalni karate turnir „Petar Jovović Bene“, turnirima u fudbalu, košarci, odbojci, drumskom biciklizmu, uličnim trkama. Takođe Petrovdanski sabor folklora održava se tradicionalno svake godine gdje se predstavlja izvorna igra, pjesma i tradicionalni običaji našeg kraja.

Svečana litija i defile učesnika sabora folklora je vrhunski tradiciolani doživljaj Zagorja sa kojeg potiču mnogi velikani.

Jezik