Seoski turizam

Boravak

Seosko domaćinstvo „Simovića kuće“

Za ljubitelje seoskog ambijenta postoji mogućnost smjestaja u seoska domaćinstva koja pružaju usluge noćenja ,hrane i organizovanja izleta a koja se nalaze na bijeloj liniji Via Dinarice.

Seosko domaćinstvo „Simovića kuće“ nudi smještaj za 10-tak gostiju. Domaćini u „B&B“ Simovića kuće nude ugodan boravak u mirnom okreženju, kao i sjajnu domaću hranu. Simovića kuće se nalaze 5km od Kalinovika, sjeverozapadno i na kraju sela Vlaholje. Kreveti su raspoređeni u 3 sobe. Kupatilo i kuhinja su u upotrebi takođe. Osim noćenja, ovo domaćinstvo nudi pregršt drugih usluga, kao što su domaća organska hrana (hljeb, mlijeko, sirevi, meso, voće i povrće), usluge vođenja u planini, foto-safari, pecanje, kao i prevoz vozilom 4×4..Vlasnik domaćinstva je Duško Lalović.

Uz ovo  domaćinstvo prolazi Via Dinarica BH-W-10 etapa koja ide iz Ljute, oko Treskavice, pa sve do Kalinovika, tačnije sela Jelašca. Vlaholje je udaljeno 9 km od sela Jelašca i Jažića.

Boravak

Planinarsko-turistički dom „Jelašca“

Nalazi se na stazi Via Dinarica sa uslugom organske hrane i smještajem u drvenom objektu i sanitarnim prostorijama (kupatilo i WC). Smještaj se sastoji od 3 odvojene prostorije, kuhinje i sanitarnog čvora (kupatilo i toalet posebno za žene i muškarce). U ponudi je domaća hrana (sir, kajmak, mlijeko, surutka, meso domaći med, domaći hljeb -heljda, pšenica, raž). Vlasnik ovoga domaćinstva je Mila Lalović koji posjeduje farmu koka nosilja.

Boravak

Seosko domaćinstvo „Nirvana“

Nalazi se u Ulogu, udaljenom 20-tak kilometara od Kalinovika. Objekat se nalazi na samoj obali rijeke Neretve. Gostima se nudi boravak u apartmanima uz domaću hranu, šetnju uz najljepšu rijeku u BiH, obilazak Uloga, kao i  mogućnost organizovanja flaj fishinga. Vlasnik  je Siniša Faladžić.

Jezik